Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Lépj most!

HTML

Klíma MA. És holnap?

Koppenhágai klíma csúcs blogja. A magyar globkrit mozgalom és a magyar civil szervezetek véleménye a klímaváltozásról és a politikai teendőkről. Készüljünk sivatagi életmódra, vagy abba hagyjuk a gázok eregetését? Megjegyzéseket, írásokat ide várjuk:

klimacsucs@gmail.com

Csatlakozz!

Bookmark and Share Subscribe

Climate Scoreboard

Friss topikok

Az åradat

2009.12.12. 23:25 Klíma kommandó

Szåzezer ember vonult fel ma Koppenhåga utcain azert, hogy a Klima Igazsågossåg (Climate Justice) azonnali megvalósulasat køveteleje a tøketlenkedø, pænzhajhåsz politikusoktol.

Az åradatot a Føld baråtai Mozgalom szervezte, jelen volt mæg az eurøpai zold pårtok majd mindegyike mellett, a legtøbb nemzetkøzi civil szervet (Greenpeace, WWF), es a nemzetkozi parasztmozgalom a Via Campesina, es soktizezer autonom. Aktiviståk æs helyiek, zenæszek æs bohøcok, kismamåk æs kisbabåk, båbpolitikusok æs ælø politikusok (Josæ Bovæ), jegesmedvek æs orias hoemberek, sok tanc es zene mellett køveteletæk az azonnali rendszertszintu væltoztatæst a klima ærdekæben. A tomeg tiz kilometeres meneteles utan kiert a Bella Centerhez, ahol az ENSZ targyalas folyik. Ott soktizezer faklya es gyertya fenyevel hivtak fel a politikus figyelmet az ugy fontossagara. Politikai rendszervåltozast køveteletek a klimavaltozas ellen.  

A civil mozgalmi erok a mai napot jo erodemonstracionak tartjak, az erdekesebb dierkt akciok varhatok meg a reszukrol a holnapi napon. A magyar szervezetek kozul az MTVSZ, az LMP, a Vedegylet ,a Greenpece, a Messzelato egyesulet, a Vissza a Foldekre! Mozgalom, es tobb szakkollegium tobb, øsszesen tobb, mint szaz fovel kepviseltette magat az esemenyen.

Rendbontas, csak a rendorok reszerol volt, amikor lezartak ket utanyi teruletet, ahol a Fekete Sereg vonult. Esælye sem volt az eroszaknak. Bærkit, aki akar a feketek kozeleben volt letartoztattak. Krisnasokat, bameszkodo fotosokat, atlagos jarokeloket, es rossz tarsasagba keveredoket negy oran åt megalazø modon a betonon ultettek, amig folyt az eloallitas. Negy magyart, akik kozul az egyik koppenhagai lakos, letartoztattak. Mindanyiojukat elengedtek azota, es jol vannak.

Az egyikuk keszitett felveteleket a rendori akciorol. Ezeket, es a meneten løtt fotokat, es a forgatott videokat holnap kozoljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: politika klímaváltozás beszamolo koppenhága 2009 klíma csúcs gondolkodj globálisan cselekedj lokálisan aradat demostarcio climate justice now system change not climate change

A bejegyzés trackback címe:

https://klima.blog.hu/api/trackback/id/tr571593504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása